-spartan- Oliwa z oliwek to jednonienasycone kwasy tluszczowe. Jest to jedno z najlepszych zrodel tych tluszczow. Olej lniany w kwas tluszczowy ALA z grupy omega3. Wiec nie moze byc zamiennikiem dla oliwy. Ale bedzie bardzo dobrym dodatkiem do diety. Mozna cwiczyc po sniadaniu, sam tak robie od wielu lat Wszystkie, ktore wymieniles beda dobre do [...]
-Warzywa -Jakieś białko np. mięso/ryba/jaja kurze -Źródło węglowodanów (kasza/ryż/kus kus/spaghetti/razowiec)/tłuszczy (oliwa z oliwek/tran/olej lniany) Sałatka Pierś z kury kasza jaglana sałatka/surówka polana oliwą z oliwek ryba świeża jajecznica na oliwie z oliwek z chlebem razowym
WITAM 1.OD JAKIEGOŚ CZASU PIJE OLIWĘ Z OLIWEK NP Z TWAROGIEM NA NOC.JUŻ MI NIE PRZECHODZI PRZEZ GARDŁO, JEST OKROPNA, A BĘDĘ MUSIAŁ JĄ PIĆ JESZCZE PRZY OBIEDZIE I RANO.CZYM JĄ ZASTĄPIĆ OPRÓCZ NASION (MOŻE BYĆ OLEJ LNIANY LUB Z PESTEK WINOGRON)? 2.POWYŻSZE W NAWIASIE JEST LEPSZE W SMAKU OD OLIWY Z OLIWEK? 3.JAK POLAĆ KANAPKI NP.OLIWĄ Z OLIWEK, [...]
[...] platki z mlekiem porcja orzechów włoskich / migdałów tran nie wiem jakie moge dodać inne białka będe nad tym myślał Posiłek II jakaś rybka (może być smażona na malej ilosći oleju w panierce) porcja ryżu brązowego / kasza surówka z kapusty kiszonej (mam nadzieję, że takowa może być) + marchew + jabłko jako wegle dodam ryż brązowy (biały po [...]
co do tłuszczów wybrałabym olej lniany, siemie, słonecznik, migdały, ryba. Ważna jest proporcja kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Proces tłoczenia, jak i późniejszej rafinacji odbywa się w wysokiej temperaturze, w trakcie rafinacji osiągając ponad 200 st. C. Olej poddawany jest intensywnej obróbce: hydratacji, odkwaszaniu, odbarwianiu i [...]
[...] zbilansowanej diety. Musisz dostarczać organizmowi węglowodany ( najlepiej o niskim indeksie glikemicznym, białko ( to podstawowy budulec dla mięśni(nabiał, mięso, ryby), wapń ( budulec dla kości- dobrym źródłem jest nabiał ), zdrowe tłuszcze ( oliwa z pestek winogron, olej lniany wysokolinolenowy, olej rybi ). Nie zapominaj o witaminach.
[...] 2-2,5 g/kg masy, węglowodany i tłuszcze przyjmij jako reszte kalori. Co do ich ilości to nie ma konkretnych ustaleń. 1) Źródła tłuszczów - oliwa z oliwek (extra virgin), olej rzepakowy zimnotłoczony (nie rafinowany), olej lniany wysoko linolenowy, orzechy włoskie, awokado, tłuste ryby (łosoś, makrela) oraz jajka. 2) Źródła białek - kurczak, [...]
[...] popracowałbym nad źródłami tłuszczu, bo na pierwszy rzut oka na 160g tłuszczu 100g masz nasyconych KT, nie mówię, żeby to była tragedia, ale jak tak dasz jednego dnia to w kolejnych np. postaraj się zwiększyc udział wielo i jednonienasyconych, dbaj o dostarczanie kwasów omega 3, np. kolejnego dnia daj chudsze mięso np. szynka wp, schab, kurczak, [...]
satanistov masz tą przewage że nie smakuje Ci albo jest dla ciebie obojętna a ja poprostu jej nie nawidzę.Wpieprzam orzechy włoskie i inne źródła tłuszczy ale to za mało...NĘDZNA DOLA EKTO LEPIEJ KUPIĆ SOBIE OLEJ LNIANY CZY CO?
[...] że wszystko co ma nawet śladowe ilości 03 będzie ( w teorii) lepsze niż masło orzechowe. Tak - z mojej strony kończąc wątek omeg- konwersja Ala do epa/dla wynosi średnio ................. od 1 do 3%. Wiele zależy jeszcze m.in. od podaży LA. Więc osobiście grubo bym się zastanowil sądząc że olej lniany to takie wspaniałe źródło omega 3.
[...] takich hinduskich dosz z fasoli mung jako posiłku węglowodanowego (plus warzywa jakies nadzienie). Przepis tutaj Jedna szklanka ugotowanej fasoli ma 212KCAL: B 14 T 0,7 W 38 Wychodzi z tego az 8 sztuk wiec calkiem sporo,mozna na dwa dni podzielic,albo trzy. Do tego olej lniany lub oliwa Zmieniony przez - nomorecravings w dniu 2012-02-01 22:44:18
obliques a jaki olej "pitny" jest bardziej efektywny niż olej lniany? Oczywiście do tego ryby, orzechy. PS. z tego co wiem filet z mintaja ma mało tłuszczów. Łosoś bardzo drogi. Więc jaka ryba?:)) Zmieniony przez - pentelkowy w dniu 2013-03-17 22:38:32